دلمه کلم با گوشت و قارچ


بسياري از مردم حاضر نيستند از يک فهرست غذايي خاص براي تمامي طول سال استفاده کنند. تغييرات در منوي غذايي مورد علاقه آن ها علاوه بر اين که باعث ايجاد حس خوبي از تنوع و تازگي در ذائقه خواهد شد، بلکه باعث تامين مواد و املاح متنوعي است که بدن انسان به آن ها احتياج دارد. به عنوان نمونه، کساني که صرفا از يک فهرست غذايي استفاده مي کنند، شايد پس از مدتي احساس يکنواختي داشته و همين احساس بر کيفيت زندگي روزمره ايشان نيز تاثير گذار باشد. از طرف ديگر، در صورت ايجاد تنوع غذايي، برخي از املاح و ويتامين ها اين امکان را دارند که به اشکال مختلفي مثل خام، پخته يا سرخ کرده در غذا ترکيب شده و به همين دليل احتمال جذب آن ها بالاتر خواهد رفت.


از ميان غذاهاي خوش طعم و جديد، مي توان به دلمه کلم و گوشت با عسل اشاره کرد. اين خوراک به نوعي يک وعده غذاي کامل بوده و ويژگي هايي از مواد غذايي گوناگون را در خود دارد. به عنوان نمونه در اين غذا از کلم استفاده مي شود که منبعي عالي از ويتامين، پروتئين و فيبر گياهي بوده و ضمن پخت، مواد آن بهتر هضم مي شوند. از طرف ديگر مصرف کلم براي بالا بردن توان ايمني بدن و بهبود عملکرد دستگاه گوارش و رفع برخي از مشکلات مانند التهاب يا زخم معده نيز مفيد است.


کلم همچنين براي جلوگيري از رشد سلول هاي سرطاني و از بين رفتن زمينه گسترش تومور هاي که گاهي بدخيم مي شوند، نقش مثبتي ايفا کرده و به همين دليل مصرف منظم آن به عنوان يک عامل پيشگيري از سرطان محسوب مي گردد. در عين حال کلم براي تقويت بافت ها و سلول هاي عصبي نيز مفيد بوده و مصرف کلم تازه به بالا رفتن قدرت تمرکز و فعاليت هاي ذهني کمک مي کند.


علاوه بر کلم، ماده ديگر موجود در اين غذا عسل که به تنهايي منبعي سرشار از انواع ويتامين و عناصر مغذي را شامل مي شود. عسل نه تنها مقدار قابل توجهي از قند طبيعي و غير مضر که براي سوخت و ساز و تامين انرژي بدن مورد نياز است را فراهم مي کند، بلکه يک ترکيب پروتئيني، ويتاميني و آنتي اکسيداني مهم است. از سوي ديگر عسل براي بالا بردن سطح ايمني بدن و تنظيم فشار خون و کمک به خون سازي در افراد داراي کمبود آهن، تاثير گذاري بسزايي دارد.


 


مواد لازم براي دلمه کلم با گوشت و قارچ:



  • يک عدد کلم پيچ متوسط

  • نيم کيلوگرم گوشت گوساله چرخ شده بدون چربي

  • يک چهارم قاشق چايخوري آويشن

  • 4/1 قاشق چايخوري گلپر

  • يک تا دو قاشق غذاخوري عسل

  • 4/1 قاشق چايخوري دارچين

  • حداکثر نيم کيلوگرم گوجه فرنگي

  • حداکثر نيم کيلوگرم آب گوجه فرنگي

  • دو ليوان هويج برش خورده

  • نصف ليوان کشمش

  • نصف ليوان پياز خرد شده

  • 4/1 قاشق چاي خوري نمک

  • 4/1 قاشق چاي خوري فلفل


 


دلمه کلم با گوشت و قارچ


طرز تهيه دلمه کلم با گوشت و قارچ:


ابتدا کلم را حداکثر 15 دقيقه در آب جوش بپزيد تا برگ خارجي آن شفاف شده و سپس آب سرد را روي آن بريزيد. با توجه به اين که قرار است مواد را در ميان بدنه کلم جاي دهيد، مي بايست قسمت مرکزي آن را برداشته و خارج کنيد. سپس اين قطعه کلم که درون آن خالي است را برگردانيد تا آب اضافي موجود لاي برگ هاي ان به خوبي خارج شود. پس از آن بايد برگ هاي کلم را از يکديگر جدا کرده و قسمت هاي ضخيم را نيز کنار بگذاريد.


پس از اين کار بايد به سراغ مواد مياني رفته و گوشت چرخ کرده، آويشن، گلپر و دارچين را به خوبي مخلوط نماييد. از طرف ديگر ظرف نسوزي با ابعاد متوسط و مناسب انتخاب کرده و مقداري از مخلوط گوشت چرخ کرده را در ميان هر برگ کلم پيچيده و سپس به شکل وارونه، يعني به حالتي که قسمت بدون درز دلمه رو به بالا باشد، درون ظرف بچينيد.


علاوه بر اين مي توانيد گوجه فرنگي ها را خرد کرده و با ساير مواد يعني آب گوجه، پياز و هويج خرد شده و کشمش و ادويه جات مخلوط کنيد و روي دلمه هاي چيده شده کف ظرف بريزيد. با اين کار هم دلمه ها و برگ هاي کلم طعم خاصي به خود مي گيرند و هم يک سس مکمل و خوشمزه در اختيار خواهيد داشت. سپس ظرف نسوز را درون فر با دماي 375 درجه فارنهايت قرار داده و در آن را ببنديد تا به مدت نيم ساعت بپزيد. بعد از آن در ظرف را برداشته و مجدد اجازه دهيد تا به مدت حدود يک ساعت در همين دما حرارت ببيند و هويج ها به خوبي نرم شوند.


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

ابن سینا مرد هزارساله Kevin ارز دیجیتال pi وبلاگ شرکت پترو کیمیای آکام وبلاگ تخصصی مهندسی هسته ای پزشکي و درمان فروشگاه و تعمیرات جردن موبایل تــــنـــهـــایـــی